2016. április 26., kedd

Nyitva van!


Azt már megbeszéltük, hogy a Balatonnál nincs jó vagy rossz időjárás. Csak időjárás van. És "Nyitva" táblák is akadnak bőven.


A kételkedőket és a programra vágyókat a Nyitott Balaton győzze meg - csak győzzék követni. A nem túl szép nevű Turisztikai Desztináció Menedzsmentek a balatoni régióban arra szövetkeztek, hogy idén is legyen tavaszi és őszi Nyitott Balaton. És lesz: éljen május elsejétől 16-ig tart a tavaszi zsongás, az őszi pörgést pedig októberre tervezik.





Sokan sokszor elmondták már, hogy a Balaton Régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úticélt, hanem egész évben képes olyat adni, amiért érdemes ideutazni: kerékpártúrák, gyalogtúrák, nordic walking, vízi sportok, gasztronómiai és zenés élmények, gyermekprogramok sorát állítják elénk, vagy csak egy gondtalan napfürdőzést a melengető tavaszi napfényben.






Összesen 256 programot ígérnek. Micsoda trakta, épp elég lesz választani... film, jazz, folklór, hajózás, vízi és lovas sportok, fesztivál, vásár, borok, étkek, piknik, irodalom, ismeretterjesztés, gyerekprogramok, kézművesség, opera, tánc, történelmi várjáték... nem is sorolom, mert úgyis sértődés lesz a vége. Tessék fellapozni itt: http://www.nyitottbalaton.hu/ 


Azt is írják, hogy hol érdemes aludni, ha már több napra elcsábulunk, naná, nem kell visszasietni a hétköznapokba. És aki eddig kimaradt, az még nem maradt le: bárki is szeretne szolgáltatóként csatlakozni a programhoz, az elég, ha elballag a legközelebbi szintén nem szép nevű TDM (Turisztikai Desztináció Menedzsment) irodába, és ott ebbéli szándékát kifejti. 


Aki viszont május első két hetében nem jön a Balatonra, az tényleg lemarad. Nem végleg, de őszig biztosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése